45 درصد کودکان ایرانی به بازی‌های خشن رایانه‌ای علاقه‌مندند - اخبار - اخبار

45 درصد کودکان ایرانی به بازی‌های خشن رایانه‌ای علاقه‌مندند

دسته : اخبار در تاريخ ۱۳۸۸/۴/۲۲ ۶:۳۱:۵۰ (716 بار خوانده شده)
نتایج یک تحقیق که توسط گروه فوق دکترای دانشگاه شهید بهشتی انجام شد نشان می‌دهد که 45 درصد کودکان ایرانی علاقه‌مند به بازی‌های رایانه ای خشن هستند.



یکی از اعضای این گروه تحقیقاتی در گفت‌وگو با مهر با اعلام این خبر گفت: تماشای فیلم‌های خشن و دارای صحنه‌های خشونت‌آفرین و همچنین بازی‌های رایانه‌ای موجب بروز سندروم دنیای خبیث بین افراد 4 تا 18 ساله می‌شود. دکتر مجید ابهری در ادامه اظهار داشت: در بین ناهنجاری‌های رفتاری و روانی خشونت یکی از آسیب‌سازترین ناهنجاری‌ها بوده که به عنوان بسترساز انواع آسیب‌های دیگر قلمداد می‌شود.

آسیب شناسان اجتماعی معتقدند از نظر تحلیل رفتاری هر حرکتی که به این ناهنجاری (بروز خشونت) کمک کرده یا آن را ایجاد و تقویت نماید باید با آن مقابله کرده و برخورد درمانی نماییم. ابهری در ادامه تاکید کرد: براساس آخرین مطالعات رفتاری، تماشای فیلم‌های خشن و دارای صحنه‌های خشونت‌آفرین و همچنین بازی‌های رایانه‌ای موجب بروز سندروم دنیای خبیث بین افراد 4 تا 18 ساله می‌شود. مقاومت در مقابل پند و اندرز، علاقه مندی به خلق خشونت اعم از خشونت‌های رفتاری یا عملی از جمله علائم ایجاد سندروم " دنیای خبیث " است.

دکتر ابهری معتقد است مبتلایان به این بیماری افرادی هستند که در سنین گفته شده از دیدن صحنه‌های خشن منع نشده‌اند و با همزاد پنداری خود را در وقایع خشونت‌آفرین دخیل و سهیم قلمداد می‌کنند. این آسیب شناس اجتماعی گفت: بنابراین برای مقابله با ایجاد یا گسترش بیماری روانی "دنیای خبیث" در جامعه باید بازی‌های حاوی خشونت و کشتار را جمع‌آوری کرده و فیلم‌های دارای اینگونه صحنه‌ها کمتر به نمایش درآید و والدین اجازه ندهند فرزندان با مشغول شدن به بازی‌های رایانه‌ای که متاسفانه امروز بسیار رایج است و یا فیلم و یا سی‌دی‌های فیلم‌های خشونت‌آفرین آینده خود را به خطر اندازند.

براساس تحقیق صورت گرفته 45 درصد از کودکان علاقه‌مند به بازی‌های یارانه‌ای با صحنه‌های تیراندازی و کشتار هستند اما 60 درصد به بازی‌های مسابقه‌ای علاقه دارند. همچنین افراد مبتلا به این ناهنجاری در مقابل دیدن خون و یا خونریزی بی‌تفاوت بوده و حتی از آن لذت می‌برند.

به گفته ابهری، کنترل رفتاری کودکان و دور نگه داشتن آنها از صحنه‌های درگیری چه واقعی و چه سینمایی اصلی‌ترین روش پیشگیری خواهد بود.