مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت گفت: ظرفیت پهنای باند اینترنت کشور سال گذشته با 87 درصد افزایش از 39 لینک STM1 به 73 لینک توسعه یافت. محمد ظهوریفر روز جمعه در گفتوگو با ایرنا به تشریح عملکرد این شرکت در سال گذشته پرداخت و اظهار داشت: گام دیگری که این شرکت با هدف افزایش امنیت و کاهش قیمت پهنای باند شبکه برداشت، امضای قرارداد 850 میلیارد ریالی فالکون بود.
افزود: براساس این قرارداد یک نقطه اتصال بینالمللی بندرعباس برای نخستین بار در داخل کشورایجاد شد، تا نحصار تأمین اینترنت ایران از کابل دریایی جاسک – فجیره خارج شود. به گفته وی در پی این اقدام تا 15 سال آینده ظرفیت اینترنت کشور به طور مستقیم از طریق شبکه فلگ با تمامی نقاط اصلی ارتباطی جهان برقرار شود.
به گفته ظهوریفر، این شبکه با تشکیل یک حلقه کامل، سه قاره آفریقا، آسیا و اروپا را به یکدیگر متصل میکند و امکان دسترسی ایران به بزرگراههای بینالمللی را فراهم میسازد. مدیرعامل شرکت زیرساخت همچنین از امضای تفاهم نامهای میان این شرکت با دو شرکت روسی و اروپایی خبر داد و گفت: بر این اساس 2 درگاه بینالمللی جدید در کشور ایجاد میشود و با اجرای یکی از این تفاهمنامهها، کشور با یک شبکه ارتباطی 40 هزار کیلومتری فیبرنوری که در سراسر اروپا، آسیا و آمریکا کشیده شده است و همچنین 22 هزار مسیر ارتباطی دیگر متصل میشود.
ظهوریفر افزود: همچنین در سال گذشته، سامانه تهیه صورتحساب و خدمات مشتریان شرکت ارتباطات زیرساخت (CCBS) با صرف هزینهای بالغ بر 125 میلیارد ریال به بهرهبرداری رسید که با بهرهبرداری از سامانه تهیه صورتحساب و خدمات مشتریان، امکانات لازم برای تهیه صورتحساب بهرهبرداران ارتباطات راه دور بینالملل و شبکه هوشمند سراسری ،براساس ترافیک مکالمات صادره و وارده، فراهم شد.
وی افزود: برقراری امکانات ویژه ارتباطی برای زائران بیتالله الحرام از جمله فعالیتهای هر ساله زیرساخت در ایام حج است، که در سال گذشته نیز این شرکت علاوه بر اختصاص 930 کانال مستقیم، یک لینک STM1 نیز برای برقراری ارتباط حجاج ایرانی با کشوراختصاص داد. به گفته مدیرعامل شرکت ارتباطات سیار زیر ساخت همچنین پس از مذاکره با دو بهرهبردار عربستانی 180 کانال مخابراتی دیگر به این ظرفیت اضافه کرد و در نهایت امکان برقراری 19 میلیون دقیقه مکالمه تلفنی را برای زائران ایرانی بیتالله الحرام در ایام حج فراهم شد.
ظهوریفر گفت: پیگیری کاهش تعرفه گمرکی تجهیزات مخابراتی مربوط به شبکه دیتا، از جمله روترهای پرظرفیت، هاب سوئیچ و مودم اکسترنال از دیگر اقدامات انجام شده توسط شرکت زیرساخت بود که در نتیجه این رقم از 50 درصد به چهار درصد کاهش یافت. اقدامی که به منظور جلوگیری از ایجاد مشکلاتی که عوارض 50 درصدی گمرکی برای صنعت فناوری اطلاعات میکرد، انجام شد.
منبع: ایتنا