*آغاز واگذاری اینترنت پرسرعت دولتی - مخابرات - اخبار

*آغاز واگذاری اینترنت پرسرعت دولتی

دسته : مخابرات در تاريخ ۱۳۸۸/۵/۱۸ ۶:۰۶:۳۲ (949 بار خوانده شده)
مدیر عامل مخابرات استان‌ تهران خبر داد:
واگذاری 90 هزار پورت تا اواخر مهرماه
یکسان بودن تعرفه ADSL بخش خصوصی و دولتی

محمد روح‌الهی در گفت‌وگو با خبرنگار ارتباطات خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با بیان این که پیش‌بینی می‌کنیم مردم از ADSL - اینترنت پرسرعت - مخابرات استقبال کنند، گفت: متقاضیان می‌توانند به صورت حضوری و یا غیرحضوری از مخابرات استان تهران ADSL خریداری کنند.

او با تاکید بر اینکه تعرفه ADSL بخش خصوصی و دولتی برابر است و اواخر سال گذشته برای اولین بار از سوی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی تعیین شد، اظهار کرد: تا کنون سه تا چهار هزار پورت پرسرعت از 10 هزار پورتی که در ابتدا خریده بود از سوی شرکت مخابرات استان تهران واگذار شده است.

وی گفت: راه‌اندازی یک میلیون از سه میلیون پورت پرسرعت اینترنت که به صورت دولتی ایجاد می‌شود برعهده شرکت مخابرات استان تهران بوده و تا پایان سال 88 مکلف به نصب و راه‌اندازی آن هستیم که در این راستا قرارداد 80 هزار پورت تا پایان سال 87 نهایی شد و تجهیزات مورد نیاز برای راه‌اندازی این تعداد پورت تیرماه به دست ما خواهد رسید.

او با اشاره به مصوبه هیات دولت مبنی بر ورود مخابرات در راه‌اندازی سه میلیون پورت، ورود بخش دولتی به این حوزه را تا ابتدای سال 85 ممنوع اعلام و اظهار کرد: در حال حاضر 11 شرکت PAP یا ندای فعال حدود 90 هزار پورت در استان تهران راه اندازی کرده‌اند.

وی حضور جدی شرکت‌ مخابرات استان تهران در حوزه پورت‌های پرسرعت را از حدود مردادماه سال جاری عنوان و اظهار کرد: در حال حاضر امکان ارائه ADSL در همه مناطق استان تهران وجود ندارد.

او با بیان اینکه شرکت‌های PAP در جهت عمل به تعهدات خود تلاش کرده‌اند ادامه داد: در عمده مناطق شهر و استان تهران، شرکت‌های PAP پورت‌های پرسرعت را ارائه می‌دهند و فکر می‌کنم اگر همکاری بهتری بین مخابرات و شرکت‌های PAP وجود داشته باشد و نیز سفارش‌ تجهیزات به نتیجه برسد بتوانیم تا درصد بالای نیازهای استان تهران را پوشش دهیم.

روح‌الهی از ارائه 100 هزار پورت در استان تهران ازسوی شرکت مخابرات استان تهران بین ماه‌های تیر و یا شهریور خبر داد و اظهار کرد: می‌دانیم که تقاضا بیش از این مقدار خواهد بود و برای پاسخ به تقاضا همکاری شرکت‌های PAP نیز ضروری است.

وی تاکید کرد: 100 هزار پورت که راه‌اندازی می‌شود به طور عمده مورد استفاده متقاضیان شهر تهران قرار خواهد گرفت زیرا عمده‌ تقاضا برای ADSL در شهرهای تهران و کرج است اما در حال حاضر به دلیل محدودیت تجهیزات برای افزایش تعداد پورت‌ها، اعلام عمومی برای ارائه نمی‌کنیم اما با وجود اینکه نمی‌توان به طور دقیق حجم بازار را محاسبه کرد اما مطمئنا تقاضا وجود دارد.

او خاطر نشان کرد: بودجه 88 مخابرات تهران مشخص شده است اما متاسفانه بخش خیلی کمی از آن را به راه‌اندازی پورت تخصیص داده‌اند که درخواست اصلاح کرده‌ایم و درصورت تصویب در راه اجرا مشکل بودجه‌ای پیدا نخواهد شد. اما در کل، انجام مناقصه، خرید تجهیزات، نصب و راه‌اندازی حداقل یک پروسه هشت ماهه است.

وی با بیان این که برای 400 هزار پورت دیگر سفارش آماده شده است، افزود: باید از شرکت مخابرات ایران مجوز این طرح گرفته شود زیرا رقم سرمایه‌گذاری در این پروژه‌ قابل توجه است که مناقصه آن اردیبهشت یا خردادماه انجام می‌شود و اگر مشکلی وجود نداشته باشد حدود مهر یا آبان‌ماه تجهیزات مورد نیاز آن در ایران است.

مدیر عامل شرکت مخابرات استان تهران با اشاره به حدود 24 میلیون تلفن ثابت در کشور، تاکید کرد: این تعداد تلفن ثابت زمینه لازم برای نصب و راه‌اندازی پورت و ارائه سرویس ADSL به مردم را فراهم می‌کند و نشان می‌دهد که ظرفیت‌ لازم برای گسترش آن وجود دارد. این میزان تقاضا ثابت می‌کند شرکت‌های PAP برای ادای تعهدات خود فضا دارند با این همه تا کنون کمتر از 200 هزار پورت راه‌اندازی کرده‌اند.